Ieder mens heeft de behoefte om te groeien. Groei geeft voldoening. Groeien doen we allemaal, als jij wilt kan jij jouw groei versnellen door er daadwerkelijk bewust mee bezig te zijn. Wil jij dit exponentieel versnellen doe het dan met een coach, het is niet voor niets dat alle topatleten en CEO’s een coach hebben! 1 van de manieren die ik gebruik om bewust te groeien is jaardoelen opstellen aan de hand van de 12 levensgebieden. Dit helpt mij op 2 manieren:

  1. Doordat ik jaardoelen opstel ben ik bewust ergens naar toe aan het werken. Ik ben gefocust en daardoor krijg ik veel meer voor elkaar.
  2. Doordat ik jaardoelen opstel kan ik ook zien wat ik bereikt heb en dat maakt mij enorm dankbaar. In deze post zal ik uitleggen waarom en hoe ik dat doe.

Weet jij nog welke 2018 doelen jij gesteld hebt in 2017?

Weet jij nog hoe jij een jaar geleden was? Wat jij deed? Wat jij kon en hoe jij je voelde? Als je bewust gaat nadenken dan kan je misschien een deel herinneren maar het meeste waarschijnlijk niet. Door dat ik ieder jaar jaardoelen opstel kan ik zien welke stappen ik dit jaar heb gezet. En doordat ik dit doe op alle levensgebieden zie ik niet alleen hoe ik ‘materialistisch’ gegroeid ben maar ook hoe ik als persoon gegroeid ben of in mijn relaties.

Welke 2018 doelen heb ik behaald?

Ik gebruik hiervoor doelen op de 12 levensgebieden, wil jij meer weten over de 12 levensgebieden?download dan deze brochure. Mijn evaluatie doe ik altijd op papier:

Levensgebied  2018 doelen Evaluatie
Adventures Een rondreis maken in Peru met Kim, Machu Picchu zien ontzettend veel plezier hebben voor 31 Juli. Behaald! We hebben een supergave vakantie gehad en Machu Picchu is schitterend
Career

 

Twee nieuwe verzekeringsprogramma’s opstarten binnen DLL voor 31 Juli. Behaald! Het was een uitdaging en juli is uiteindelijk augustus geworden door wat tegenslagen maar beide programma’s zijn live gegaan en nu al een aantal maanden actief
5 coachees begeleiden naar hun doel en 1 workshop geven via mijn eigen bedrijf voor 31 december 2018

(op dat moment coachte ik via een health bureau)

Behaald! Ik heb Hawesome opgericht, uiteindelijk meer dan 15 mensen mogen coachen dit jaar en 3 workshops gegeven.
Skills Een verdiepende coach opleiding starten om mijn coach vaardigheden verder te ontwikkelen voor 31 december 2018 Behaald! Ik ben gestart met mijn opleiding tot senior practitioner en heb gigantische stappen gemaakt in mijn coach vaardigheden
Wealth Mijn omzet doel behalen van Hawesome voor 31 december 2018 Behaald! En Hawesome draait beter dan verwacht al na 4 maanden
Friends Vrienden weekend plannen en boeken voor 31 juli 2018 Behaald! Weekend staat geboekt voor komend jaar.
Health 10 Ring Muscle Ups kunnen doen voor 31 december 2018 Helaas, dit is als enige doel niet gelukt. 6 stuks achter elkaar is mijn record.

Hoe kijk ik naar 2018?

Op alle 12 de levensgebieden heb ik doelen gesteld in totaal 21 stuks en terugkijkend is er slechts 1 doel dat ik niet behaald heb. Namelijk de 10 Ring Muscle Ups, en daar kan ik nog tevreden naar kijken omdat er in 2018 namelijk 0 kon. Daar komt nog bij daar er een aan dingen zijn gebeurd die ik nooit verwacht had en ook prachtig zijn. Dit alles maakt dit mij enorm trots en dankbaar voor dit jaar. Vanuit dat positieve gevoel ga ik volgende week mijn doelen voor 2019 opstellen. En het laat mij namelijk ook nog eens zien wat er mogelijk is!

Hoe was jou 2018?