Hoewel mensen me nu vaak vragen hoe ik het voor elkaar krijg om alles te combineren: carrière, sociaal actief, sportief, gezond eten, mijn studie en mijn eigen coach praktijk (Hawesome), is dit niet altijd het geval geweest.

Waar komt mijn motivatie vandaan?

Als kind hield ik enorm van zwemmen. Mijn buurmeisje was een jaar eerder gestart met zwemles. Ik kan me nog herinneren dat ik enorm trots was dat ik naar dezelfde zwemgroep mocht als haar. Toen wilde ik ook altijd al beter presteren. Het plezier in zwemmen veranderde alleen toen ik naar groep 7 ging en dik werd.

Vanaf dat moment had ik geen plezier meer in het zwemmen. Ik kan me nog herinneren dat mijn vrienden vroegen of ik mee ging zwemmen. Dat betekende je shirt uitdoen bij je vrienden en de meisjes uit de klas, dat wilde ik dus echt niet. Ik vertelde een smoes en ‘had het weer gered om er onderuit te komen’. Wachtend op de volgende keer….

Wanneer de switch?

Gelukkig ben ik nooit gepest omdat ik dik was maar op dat moment scoorde ik voor mijn gevoel overal slecht op en daar was ik me enorm van bewust. Ik was al gestopt met sporten en werd steeds zwaarder. Ik werd hierdoor continue als één van de laatste kinderen gekozen tijdens gym. Vriendinnetjes had ik niet terwijl mijn vrienden dit wel hadden en het jaar daarop ging ik naar de middelbare school wat als ‘dik kind’ niet veel goeds beloofde. Dit was voor mij de druppel.

Op dat moment zei ik tegen mezelf, dit nooit meer. Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in gezondheid, financiën en carrière. Ik heb geleerd van de beste op ieder gebied. Ik ben sportief, heb leuke vrienden, ben gelukkig getrouwd, heb een super carrière, ik heb daarnaast mijn eigen bedrijf (Hawesome) waar ik enorm veel voldoening uithaal en groei en leer nog iedere dag.

Door mijn eigen ervaring en ontwikkeling weet ik hoe goed jij je kan voelen als je jezelf uitdaagt, een doel bereikt en groeit als mens. Op mijn 25e had ik het leven waar ik als jongetje van 12 naar verlangde en daar ben ik enorm trots op. Ik geloof er heilig in dat jij met de juiste motivatie en de juiste begeleiding ieder doel kan bereiken waar je ooit van hebt gedroomd! Ik haal er nu de grootste voldoening uit om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in dit traject. En dat is precies de reden waarom ik coach ben geworden.

Waar sta ik nu als coach?

Al een aantal jaren begeleid ik mensen op het gebied van health doelen (ik heb mensen begeleid in een traject om 20+kg af te vallen, kilo’s aan spiermassa te winnen of gewoon gezonder te willen gaan leven). Het begeleiden op deze trajecten gaat nooit puur over ‘de gezondheid’, het gaat over doelen behalen. Als iemand zijn doel behaald haal ik hier ontzettend veel voldoening uit. Daarom heb ik in September van dit jaar Hawesome opgericht waarbij ik me richt op coaching op alle levensgebieden (health, wealth, social en mission). Recent ben ik ook gestart bij de Alba Academie samen met 15 collega coaches om mezelf verder te ontwikkelen en in twee jaar te groeien naar senior practicioner. De op één na hoogst haalbare coach certificering in Nederland.

Wanneer een coach?

Wanneer jij een doel of een verlangen hebt maar niet goed weet hoe je daar moet komen of er sneller wilt komen, dan kan een coach uitkomst bieden. Een goede coach daagt je uit om tot antwoorden te komen waar je alleen veel langer op zou doen of misschien zelfs nooit tot zou komen.

Wil jij een bepaald doel bereiken? Zit jij ‘vast’ en ben je toe aan een nieuwe stap? Schrijf je nu in voor een eerste coach gesprek en wij gaan samen jouw doelen behalen!

p.s. zoals je misschien al had gelezen op Facebook zoeken wij tijdens de opleiding nog een aantal coachees die ons ook van feedback kunnen voorzien. Hierdoor kun je nu zelfs een gratis coachtraject volgen. Ben jij of ken jij iemand voor wie dit interessant is? Deel en like dit artikel of neem direct contact met me op!